Tips til hvordan du kan føle dig mere tryg i din have

Vi elsker alle en skøn og hyggelig have som man kan føle sig tilpas og tryg i. Det er nemlig ikke altid, at man får sat håret eller hoppet ud af nattøjet når man nyder morgenkaffen udendørs. Derfor kan det være vigtigt, at finde løsninger som kan gøre ens have hyggelig og ikke mindst privat. Mange har nemlig haver, hvor de forbipasserende på gaden nemt kan kigge ind og hvor man lidt for tit får lyst til at gemme sig. Det kan naturligvis være hyggeligt at hilse på andre mennesker, men af og til er det helt okay at ville have haven for sig selv og nyde den helt alene. Derfor har vi samlet nogle gode løsninger til hvordan du kan gøre din have mere privat, som du kan læse nedenfor.

 

Lav et fint blomsterbed

Blomsterbede er en smuk og effektiv løsning til at dække de områder, hvor nysgerrige forbipasserende kommer til at kigge ind eller for at skjule bussen som stopper lige ude foran. Blomsterbede kan nemlig være rigtig høje og brede, og skabe en følelse af afskærmning. Derudover skaber et flot og farverigt blomsterbed en skøn stemning i din have, i form af en skøn udsigt, dejlige dufte og sværmende sommerfugle. Før du kaster dig ud i at plante, skal du huske at overveje jordtypen i din have, typer og farver af blomster du vil bruge, størrelsen på bedet og hvornår det er bedst for dig at plante den. Så er det ellers bare om at komme i gang.

 

Sæt et hegn op

Er du til en mere robust løsning kan du overveje at sætte et hegn op. Mulighederne er uendelig når det kommer til hegn og det derfor vigtigt, at du sætter dig ind i hvilket hegn der opfylder netop dine krav og behov. Nogle hegn er nemlig mere slidstærke end andre og nogle er mere æstetisk end andre, hvilket understreger hvorfor du skal bruge lidt tid på at finde det rigtige. Valg af materiale kan også have en stor betydning for prisen, hvilket oftest er en afgørende faktor for de haveejere der ønsker sig et hegn. Vælger du et hegn til at gøre din have mere tryg og privat vil du i hvert fald få en holdbarløsning som ser flot ud og uden for meget vedligeholdelse.

 

Udendørs overvågning

Har du måske allerede et hegn eller et blomsterbed, eller nyder du at sludre med de forbipasserende og ikke ønsker at skærme din have helt af, skal du overveje andre muligheder for at øge trygheden. Dette kunne eksempelvis være en installation af udendørs overvågningskameraer og alarmer. Det kan være nyttigt i mange situationer og især i de helt åbne haver. Udendørsovervågning er kompakt og diskret så det ikke tiltrækker opmærksomhed. Afslutningsvis, kan man få nem og hurtig adgang til overvågningsmaterialet via sin computer.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *