Sådan gør du din terrasse flot til foråret

Har du en terrasse som du ikke får udnyttet godt nok? En terrasse rummer fantastiske muligheder for at skabe et hyggeligt sted i haven. Marts måned er samtidig et fantastisk tidspunkt til at gøre lidt ekstra ud af din terrasse, som du kan læse mere om her, hvor vi fortæller om hvordan du gør din terrasse flot til foråret.

Vedligeholdelse betyder meget

For at gøre din terrasse flot til foråret, betyder vedligeholdelsen af terrassen meget. De fleste terrasser er levet i træ og alt efter hvilken træsort du har, kræver det meget vedligeholdelse at holde det pænt.

Især efter en lang vinter, hvor terrassen er blevet udsat for sne og kolde temperaturer, er det vigtigt at tjekke op på, hvordan din terrasse har det.

Du kan med fordel overveje at give træet noget træbeskyttelse, der både er vigtigt for at træet bliver holdt godt vedlige men også for at din terrasse ser flot ud. Hvis træet på din terrasse ser gammelt og slidt ud kan det nemlig gøre en enorm forskel med lidt træbeskyttelse. Hvis du mangler noget træbeskyttelse til din terrasse, kan du finde et stort udvalg hos Malgodt.

Når du er ved at putte træbeskyttelse på terrassen, kan du samtidig overveje at give dine havemøbler en omgang også, da det på samme måde er vigtigt at vedligeholde dine havemøbler.

 

Sæt krukker med forårsblomster

Når du har fået styr på vedligeholdelsen af trappen, er det tid til at skabe mere forår på din terrasse. Forår er først og fremmest forårsblomster og det første, du skal gøre, er derfor at finde nogle flotte krukker og plante forårsblomster i dem.

Marts måned er et perfekt tidspunkt til at nusse om terrassen og gøre ekstra ud af at få flotte farver og smukke blomster i gang.

Da temperaturerne i marts stadig ligger i den lave ende, er det vigtigt at vælge blomster der hårdføre når du skal plante i krukker til din terrasse. Du kan fx vælge blomster som perlehyacinter, påskeliljer og andre forårsløgplanter.

Det er vigtigt at vælge god jord, når du planter forårsblomster i krukker. Det er især vigtigt at jorden er muldrig for at blomsterne får de bedste betingelser for at vokse.

Når blomsterne er færdige med at pynte på terrassen kan du plante dem i haven så de kan blomstre igen til næste år.

 

Gør lidt ekstra ud af indretningen

Det sidste du skal gøre for at din terrasse bliver flot til foråret er at gøre lidt ekstra ud af indretningen på terrassen. Indretningen handler blandt andet om hvordan du forskellige krukker står i forhold til hinanden.

Du kan samtidig overveje at tage de første havemøbler frem igen og gøre dem til en unik del af terrassen.

Det er hyggeligt at gå og pusle med at få havemøbler og krukker til at stå flot i forhold til hinanden og så er det i høj grad med til at skabe forårsstemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *