Forår i haven: Det skal du starte med

Vi er kommet nogle dage ind i den første forårsmåned, og der er derfor masser at gå i gang med i haven. Du kan starte på mange forskellige ting i haven i marts, for at være på forkant, når haven for alvor begynder at gro senere i foråret. I denne artikel kan du læse om lidt af det. som du kan begynde på i haven nu.

Begynd bekæmpelsen af ukrudt

Enhver haveejers værste fjende er ukrudt. For at få så lidt ukrudt som muligt i din have er det vigtigt at begynde at fjerne ukrudtet så snart du kan. Det gælder derfor om at gå i gang med at fjerne ukrudt som noget af det første i marts måned.

Det er godt at begynde bekæmpelsen af ukrudt i marts, da det er nemt at se hvad der er ukrudt. Det skyldes at ukrudtet ofte begyndere at gro tidligere, og det er derfor nemt at få øje på. Når du begynder at fjerne ukrudtet tidligt kan du stoppe en del af ukrudtets vækst og dermed være på forkant med den del af havearbejdet.

 

Beskær træer og buske

Det næste, som du med fordel kan begynde på i marts er at beskære buske og træer. Marts er en god måned til at beskære mange typer at buske og træer og det er en god måde at bruge den første forårsmåned på.

Det er samtidig en god idé at plante nye buske i marts, da tidlig plantning giver en god mulighed for overlevelse. Du kan samtidig også med fordel flytte fejlplacere buske i haven.

Der ligger derfor meget godt havearbejde i at kigge din buske og træer efter, og overveje om du vil have nye buske eller træer i din have.

 

Plant de første blomster

Det næste, som er en af de hyggeligere haveopgaver, er at begynde beplantning af de første blomster. Du kan begynde at plante forskellige blomster i marts alt efter hvad du godt kunne tænke dig til at pynte i din have.

Du kan finde forskellige forårsblomster som er gode at plante i marts herunder forskellige løgplanter. Du kan med fordel plante nogle af blomsterne i krukker i marts, da det giver en bedre mulighed for overlevelse.

Du kan også begynde at plante forskellige sommerblomster ved at plante i små krukker, som du kan have stående i vindueskarmen indendørs. Blomster i vindueskarmen giver en fantastisk forårsfornemmelse indendørs.

Hvis du savner lidt blomster indenfor, til at give lidt forårsfornemmelse, kan du også overveje at købe en flot buket der kan pynte i din bolig. Du kan købe mange forskellige buketter rundt omkring, I de fleste byer er der en lille blomsterbutik, der kan lave en flot buket til dig som. Hvis du fx kigger efter blomster i Århus, kan du finde mange butikker, der kan lave en flot buket, som kan pynte i din bolig.

 

Gør rent i drivhuset

Det sidste tip til, hvad du skal starte med i haven i marts, er at gøre rent i drivhuset. Efter en lang vinter, hvor der ikke er sket meget i drivhuset, trænger de fleste drivhuse til en forårsrengøring og den kan du med fordel lave i marts.

En forårsrengøring handler om at gøre rent i alle kanter i drivhuset, så der bliver klar til at du kan begynde at pante en masse blomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *