Sådan skaber du en have som dine børn vil elske

Haven er den perfekte legeplads for børn. Når de leger i haven, får de frisk luft, og det er derfor en af de bedste steder at lege for børnene. Samtidig bruger børn en masse energi, når de løber rundt i haven. Men for at give dine børn gode muligheder for at lege i haven gælder det om at skabe en have, hvor dine børn vil elske at bruge meget tid.

En god legeplads er afgørende

For at skabe en have, hvor dine børn vil elske at lege, er det først og fremmest vigtigt, at du laver en god legeplads. Du kan lave en god legeplads på mange forskellige måder, alt efter hvad dine børn vil elske at lege med.

De helst klassiske er fx at købe et par gynger og sætte op i haven, sammen med en god rutsjebane, som er en klassiker hos alle børn. Du kan finde mange gode udendørs legeredskaber, som du kan bruge til at skabe en sjov lege plads til dine børn, du kan fx kigge hos Ledon, der er eksperter i at skabe gode legepladser, hvor børn i alle aldre kan bruge mange timer på at lege.

 

Skab gode muligheder med buske og træer

Når du har fundet nogle gode legeredskaber, er næste trin at lave en spændende have ved hjælp af buske og træer. Når du sætter buske og træer op i haven, bliver der skabt gode legesteder på en naturlig måde.

Ved at plante forskellige buske og træer skaber du en spændende have, som ikke bare er en græsplæne, men som fx har mange gode gemmesteder. Og så er der ikke noget bedre som barn end at have muligheden for at klatre i træer og lege en god fangeleg i haven ved at løbe rundt om forskellige buske.

På den måde kan træer og buske skabe nogle fantastiske muligheder for både fange- og gemmeleg samt mange andre gode lege.

 

Få børnene til at hjælpe med at plante nye blomster

Det sidste tip til, hvordan du får børnene til at elske jeres have, er ved at få dem til at hjælpe med at plante nye blomster og buske. Når du inddrager børnene i det at plante nye planter i haven, vil de synes det er spænende at følge med i hvordan planterne vokser.

Du kan fx tage børnene med ud og købe frø eller små buske, som I sammen planter i haven og herefter holder øje med hvordan vokser. På den måde er de en større del af at danne jeres have og vil derigennem også kunne lidt at bruge tid på at kigge på de forskellige planter, da de selv har været en del af at få dem ind i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *