Sådan gør du din have klar til foråret

Vi nærmer os den sidste vintermåned og dermed nærmer vi os samtidig foråret. Det er derfor tid til at gøre din have forårsklar, så du kan få en god have når foråret kommer. Men hvad kan man egentlig lave i haven i februar? Det har vi samlet er par idéer til her.

Planlæg køkkenhaven til foråret

Det første, som du kan begynde på i haven, for at gøre klar til foråret er at planlægge køkkenhaven. Det er vigtigt at planlægge køkkenhaven, for at du kan få et overblik over hvor du planter hvilke afgrøder.

For at sikre, at planterne får den bedste mulighed for at vokse, er det nemlig vigtigt at du skifter mellem hvor du planter hvilke afgrøder, så du fx ikke planter grønkål og gulerødder det samme sted hvert år. Det er vigtigt at skifte mellem hvor du planter hvilke afgrøder for at mindske angreb fra forskellige insekter og samtidig er det vigtigt for at jorden får de bedste betingelser for at give næring til planterne.

Du får et lavere udbytte fra jorden, hvis du ikke skifter da jorden bliver tømt for de næringsstoffer som afgrøden bruger. Det er derfor vigtigt at du hvert år planlægger din køkkenhave for at få det bedste udbytte.

 

Gør græsplænen klar

Det næste projekt til haven, er at hjælpe din græsplæne godt på vej til foråret. Først og fremmest er det vigtigt, at der ikke ligger blade eller frugt fra efteråret på græsplænen da græsplænen dermed ikke kan få luft. Hvis plænen har været kvalt på grund af blade vil de steder hvor bladene har ligget være svære at få gang i til foråret.

Du kan også med fordel begynde at bekæmpe mos i græsplænen i græsplænen ved at strø kalk på græsplænen, da kalk bekæmper mos. Du kan samtidig give græsplænen lidt gødning, for at gøre din græsplæne ekstra klar til foråret.

 

Beskær buske og træer

Det tredje projekt, til at gøre haven forårsklar, er ved at beskære buske og træer. Mange træer og buske kan med fordel beskæres om vinteren alt efter hvilke typer buske og træer du har i din have.

Når du beskærer buske og træer om vinteren, kan du samtidig overveje at give dem en speciel form, hvis du fx gerne vil have en rund busk.

Hvis du skal i gang med at beskære træer er det en stor fordel at bruge en trappestige sammen med en god saks. Med en god stige for du den bedste mulighed for at beskære træet nemt og hurtigt. Hvis du mangler en god stige til dit havearbejde, kan du finde et stort udvalg af stiger på stigefabrikken.dk.

Når du har fået styr på køkkenhaven, gjort græsplænen klar og beskåret de buske og træer som du gerne vil, er din have klar til at gå foråret i møde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *