Sådan afholder du den perfekte havefest

Kan du slet ikke vente til sommeren, så du kan afholde din næste havefest, så læs med her, hvor du kan glemme alt om det kolde vejr, der i øjeblikket har omringet os, og drømme dig væk til sommeren, når vi giver nogle tips til den perfekte havefest.

Gør det selv

Du får en flot havefest, hvis du køber de nødvendige ting. Du opnår en endnu pænere havefest, hvis du laver de ting, som du kan, selv.

Hyg dig med selv at lave de fineste invitationer, hjemmelavede bordkort, og hjemmelavet pynt i form af guirlander af papir og stof.

Her kan det være fordelagtigt at vælge et specifikt tema, det kan være i form af farve, og lad det være gennemgående i alle ovennævnte ting. På denne måde opnår du en rød tråd i din havefest.

Og så bliver det heller ikke mere unikt og personligt, når du gør det selv, og giver en helt anden wow-effekt.

Fastsæt en afslappet menu

En havefest er oftest en afslappet sammenkomst, hvor man hygger med sine nærmeste.

Lad derfor denne afslappede og hyggelige stil afspejle sig i maden, som du serverer, og undgå at gå all-in med den helt store menu og smukke anretninger.

Lav derfor en buffet i haven med alle dine favoritretter, og stil tallerkener, glas og bestik på bordet, så det bliver en tag-selv affære.

Et alternativ kunne være grillmad – det er klassisk til havefesten, og så bliver det heller ikke mere afslappet.

Husk velkomstdrinken

Til enhver fest hører selvfølgelig velkomstdrinken. Server derfor din yndlingsdrink til dine gæster, og vælg en drink, der er nem at lave, da det varme vejr ofte medfører et større behov for tørst.

Et godt tip er at servere velkomstdrinken i store beholdere, eksempelvis Kilner glasbeholdere, så gæsterne selv kan tage efter behov.

Denne form for servering bidrager også til den afslappede stemning, som du ønsker at skabe med din havefest.

Husk de små detaljer

De små detaljer har en stor betydning for det overordnede indtryk. Glem derfor ikke detaljerne, og pynt haven med små udstillinger i krogene.

Et godt tip er at benytte ting fra naturen, eksempelvis grene, blomster og andet, der inspirerer dig. Dette giver et rustikt look til din havefest, og bidrager til den afslappede stemning.

Det stemmer også overens med de personlige invitationer og pynt, som du laver selv, og gør din havefest mere personlig.

Udover pynten, giver det også bonuspoint, hvis du tænker på de små detaljer i forhold til dine gæsters behov.

Sørg derfor for at have noget, som gæsterne kan gemme sig i og varme sig med, som aftenen skrider frem. Her er både tæpper og puder ideelt, og så gør det også aftenen mere hyggelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *