Plantetips til nybegynderen

Har du lige købt hus eller sommerhus, eller vil du gerne bruge mere tid i haven ved at komme i gang med at plante, så læs med nedenfor, hvor vi giver nogle gode råd til dig, der skal bruge kræfter med plantning for første gang.

Plant indenfor sæson

Det første, og nok vigtigste, råd er at undgå at plante mens planterne stadig vokser, samt under ekstra våde perioder og perioder med frost.

Det vil altså sige, at især vintersæsonen bør undgås ved plantning. Herudover er et godt råd at starte med at plante i foråret, men først når frosten er helt forsvundet. Især er det fordelagtigt for specifikke planter og blomster, at blive plantet i foråret.

Den største fordel ved at plante i foråret er, at man undgår at udsætte planterne for det hårde vejr, som vinteren bringer.

Grav ”strategisk”

Når du skal grave plantehullet, bør du grave hullet relativt stort, så de enkelte planter har rigeligt plads til at udvikle rødder og lignende.

Dog afhænger hullets størrelse af den specifikke plante, og det er derfor en god idé at spørge en ekspert til råds.

Herudover, er det en stor fordel at huske at fjerne ukrudt, grene og andet inden du graver hullet, så du har mulighed for at placere plantens rødder helt nede i jorden.

Gør du ikke det, bliver det svært for planterne at vokse, idet de ikke får mulighed for at optage de nødvendige næringsstoffer og det nødvendige vand.

Vand regelmæssigt

Første gang dine planter skal vokse, er det vigtigt at huske at vande dem regelmæssigt. Det eneste tidspunkt hvor dette skal undgås, er i perioder, hvor det regner meget.

Et godt tip er at vande når det er mørkt, idet du på denne måde undgår, at vandet fordampes af solen i stedet for at blive optaget af planterne.

Brug gødning

Det er yderst fordelagtigt at bruge gødning, når du planter. På denne måde kan du optimere dine resultater af dit hårde arbejde ved plantning.

Gødning bevirker nemlig, at dine planter får mulighed for at gro på en god måde og i løbet af kortere tid.

Du kan benytte gødning allerede fra starten, men hvis du gør dette, skal du være opmærksom på hvad slags gødning du benytter.

Benytter du nemlig almindelig gødning, kan det svide rødderne på planterne, idet den indeholder et specifikt stof. Vær derfor opmærksom på hvilken gødning du køber.

Herudover er det vigtigt at huske, kun at bruge gødning, når dine planters blade er tørre.

Vedligehold rengøringen

Det er vigtigt at fjerne ukrudt, grene, græs og andet omkring dine planter regelmæssigt.

Vedligeholdes rengøringen i området omkring dine planter ikke, vil det være til hindring for væksten af dine planter, idet rødderne ikke vil have ligeså meget plads til at udvikle sig, og du vil dermed ikke få et optimalt resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *