Klar til vinteren: varm kakao og boller

Nu er det snart tid til at finde den varme sweater frem og pakke sommertøjet væk. Selvom mange ærgrer sig over, at sommeren for længst er forbi, så er der også noget at glæde sig til i den kolde årstid. Boller og varm kakao med flødeskum er nogle af tingene, og vi kigger nærmere på sidstnævnte. Velbekomme.

De fleste kan nok nikke genkendende til, at det kan være lidt hårdt at komme op om morgenen, når solen ikke engang er tæt på at stå op, når man selv skal, og den formentlig allerede er gået ned igen, når man er hjemme fra arbejde. Heldigvis er der også en masse at se frem til i den kolde årstid, som selvfølgelig for mange topper omkring juletid.

I Danmark er boller og varm kakao blevet lidt af en eftermiddagsnationalret, og det er ikke uden grund. Det er superlækkert at komme ind efter en kold gåtur og nyde en lækker kop kakao.

Gør noget ved hyggen

Mange vil være enige i, at en kop varm kakao, helst i godt selskab, kan gøre rigtig meget ved stemningen. Det er som om, det hele bare bliver lidt mere hyggeligt, når der kommer varm kakao på bordet, og alle samles lidt tættere.

Her finder du en fantastisk opskrift på varm kakao.

Perfekt til kolde dage

Det er særligt til de helt kolde dage, hvor næsen nærmest ikke kan bevæge sig, og hvor fingrene for længst er frosset til is, fordi man glemte de varme handsker derhjemme. Det er lige her, den varme kakao gør underværker, og det er som om, man for en stund glemmer, at det er rigtig træls vejr udenfor. Det er i øvrigt helt perfekt, hvis man skal hygge sig med film indendørs.

Flødeskum og drys på toppen

Skal du være rigtig god ved dig selv og dine nærmeste, så kan du selvfølgelig pynte din kakao lidt. Der er mange muligheder for at gøre den lækker, og der er ingen grund til at spare på kalorierne, når man en sjælden gangs skyld giver sig selv lov til at lave varm kakao.

Det er blandt andet superlækkert at putte vaniljeis i kakao, ligesom nogle vælger at hælde vaniljecreme i, hvilket nok er lige vammelt nok for andre. Derudover det selvfølgelig en klassiker at putte flødeskum i – hjemmepisket eller fra en spraydåse, som er lidt nemmere. Vil man gerne have det rigtig lækkert, kan man drysse små chokoladestykker oven på flødeskummen. Derefter løber tænderne vist også rigeligt i vand.

Lav lækre boller til

Hvorfor ikke gøre et stort nummer ud af det, når man nu er i gang? Boller og kakao hører bare sammen, og der er få ting, der er bedre end at få en lun, hjemmebagt bolle med en kop varm kakao i sofaen. Dine nærmeste vil helt sikkert være enige, og du vil blive et hit, hvis du serverer hjemmelavede boller og kakao.

Lav en lækker kakao

Hvis du gerne vil imponere vennerne med en ekstralækker varm kakao, så kan du bruge nogle relativt simple tricks, som gør den lidt bedre end den gennemsnitlige. Først og fremmest bør du ikke spare på kogechokoladen, da det er her, du skaber den gode smag. Det behøver ikke være den dyreste variant – du kan sagtens bare bruge en af de billige kogeplader. Brug rigeligt og smelt det i gryden, når mælken og kakaopulveret er kommet i kog.

Lad gerne kakaoen stå og simre et stykke tid – præcis som når du laver en gryderet. Smagen fra chokoladen sætter sig nemlig endnu bedre, hvis du giver den lidt tid. Et godt råd er at kigge på farven, hvis du vil vide, om du har chokolade nok i. Konsistensen bliver i øvrigt tykkere, og når du prøvesmager, vil du ikke være i tvivl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.