3 hyggelige haveprojekter til februar

Februar venter rundt om hjørnet, og selvom februar er betegnet som en vintermåned, er der masser at gå i gang med i haven. I denne artikel har vi samlet 3 hyggeligt haveprojekter til vinteren.

Begynd at gøde planterne

Du kan allerede i februar starte på at gøde dine planter, hvis du gerne vil have flotte blomster til sommer. Du kan med fordel starte med lidt gødning og efterhånden som dagslængden øges give planterne normal dosis gødning.

Når du starter gødningen allerede i februar giver du dine blomster og planter de bedste forudsætninger for at gro og komme frem.

 

Lav nye stiklinger

Et andet hyggeligt haveprojekt til februar er at bruge tid på at lave små stiklinger. Du kan lave stiklinger ud af mange slags planter, og det er en hyggelig måde at bruge lidt af vinteren på. En stikling er en afskåret plantedel, der plantes for at lave en ny plante, og det er derfor en god måde at få nye planter på, hvis du godt kunne tænke dig at udvide hvor mange planter du har derhjemme.

Du kan fx lave stiklinger ud af pelargonier, der er en af de nemmeste planter at lave stiklinger ud af, da de har nemt ved at slå rødder. En anden plante som er godt at lave stiklinger af er buksbom, som er en flot plante da den tåler al slags vejr og har en flot grøn farve.

Du kan læse mere om hvilke planter der er gode til at lave stiklinger i denne artikel.

 

Begynd at så stauder

Et tredje projekt til vinteren er at begynde på at så stauder. Du kan købe staudefrø på planteskoler eller over nettet. Mange stauder er nemme at få til at spire, hvis de bliver sat ud imens det stadig er koldt udenfor.

Det er samtidig hyggeligt at begynde at så de første blomster, da det er tegn på at foråret nærmer sig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *