3 planter som du kan lave dine egne stiklinger af

Alle haveelskere har prøvet at lave deres egne planter ved at tage stiklinger fra eksisterende planter. At lave stiklinger er et af de bedste haveprojekter. Men hvilke planter er egentlig gode til at lave stiklinger af? Vi har i denne artikel samlet 3 planter, som er oplagte at lave stiklinger af.

Buksbom

Buksbom er en af vores yndlingsplanter. Du kan klippe buksbom på uendeligt mange måder, og lave flotte buske, små hække eller sjove figurer. Buksbom er samtidig en plante der står flot grøn hele året, og derfor er det en god plante at have rundt omkring i haven.

Buksbom er samtidig nem at lave stiklinger af, og du kan derfor hurtigt have mange små buksbomplanter i din have. Når du tager stiklinger af buksbom vil de danne rødder efter gå uger, of derfor er det en god plante at lave stiklinger af.

Pelargonier

En flot blomst, som du kan lave stiklinger af er pelargonier. Pelargonier fås i mange forskellige farver og især den lyserøde Dronning Ingrid pelargonie er populær blandt havefolk.

Pelargonier er en af de nemmeste blomster at lave stiklinger ud af, da den hurtigt slår rod. En pelargonie kan samtidig både slå rod i vand eller jord, og det gør det endnu nemmere at lave stiklinger ud af de flotte blomster.

Når du laver stiklinger ud af pelargonier skal du klippe stiklingen af lige under et blad. Det er samtidig en god idé at fjerne de nederste 2-3 blade for at de give stiklingen de bedste muligheder for at slå rod.

 

Hortensia

En tredje plante, som du kan lave stiklinger af er de populære hortensiaer. Hortensiabuske er noget af det flotteste, når de blomster med flotte blomster i forskellige farver. Hortensia er lidt sværere at lave stiklinger af end pelargonier og buksbom, men det kan bestemt lade sig gøre.

Når du skal lave stiklinger af hortensia, er det bedst at klikke stiklingerne i samme periode som bladene falder og putte stiklinger i lidt spaghnum for at give stiklingerne de bedste betingelser for at slå rod og spire.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *