Hvornår skal du så græs?

Lige nu er vi midt i vinteren, og det er måske ikke lige haven, de fleste af os er mest fokuseret på for tiden. Ikke desto mindre så tager den ene dag den anden, og inden vi får set os om er foråret kommet. En af de ting der fylder meget i de danske haver, er græs. Derfor har vi også valgt at kigge lidt nærmere på det her. Typisk er græs er noget der skal såes i slutningen af sommeren og starten af efteråret. Her har jorden været varmet op over en lang periode, og så regner det typisk meget i det danske efterår.

Hvis det kribler i dine hænder for at så græs, og du gerne vil gøre det til foråret, så skal du dog ikke lade dig slå ud. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre. Du skal naturligvis måske ikke lige sætte næsen op efter at gøre det i vinterferien. Som de fleste nok kan regne ud skal man ikke begynde at så græs, når jorden stadig er frossen. Som tommelfingerregel siger man, at temperaturen helst ikke må komme under 10 grader, i perioden efter man har sået. Det danske forår kan være lunefuldt. Man oplever nemt tocifret grader i marts og så minusgrader i april, hvorimod det er meget sjældent at det sker i efteråret.

Hvis du er villig til at investere lidt ekstra i din plæne kan du vælge at købe rullegræs som dette. Der er flere fordele ved dette, naturligvis blandt andet, at du ikke skal have græsset til at spire. Derfor betyder årstiden heller ikke helt så meget. Det er dog stadig bedst at anlægge det om foråret, og de fleste steder, kan man da også først få det leveret når foråret melder sin ankomst. Skulle der komme frost, når plænen er lagt, vil det dog ikke ødelægge den.

Den helt store fordel er naturligvis, at plænen kan bruges med det samme, og man ikke skal vente i måneder på at kunne boltre sig på en smuk græsplæne. Desuden er der ikke den samme mængde ukrudt i rullegræs, som der er i almindeligt græs. Så selvom det ikke er helt så godt for biodiversiteten, så har du smuk plæne med det samme. Så kan du altid have andre områder i haven med lidt mere vilde blomster og planter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *