Gør din have klar til sommeren

Tiden hvor man sidder og nyder sommerens varme sol er så godt som forbi nu. Efteråret er kommet og mens man stadig kan få nogle hyggelige stunder på altanen eller ved verandaen med en gasovn, et tæppe og en varm drik, så er det også tiden hvor skuret skal fyldes med diverse udendørsmøbler.

Udendørsområdet tømmes mere eller mindre og man begynder at vende fokusset indad. Kaminen tændes, det er nu blevet suppetid og der er intet hyggeligere end filmhygge med en lækker gang suppe. Dog er det også en tid, hvor man begynder at forberede sin have til næste år.

Køkkenhave og forarbejde

Skulle man være en af dem der virkelig ønsker en frodig og lækker køkkenhave, hvor man ved de mange komsammener der skal være i 2021, så er der mange planter der har godt af at få en tidlig plantning, så du omkring forårstid kan begynde at lægge de begyndende spire i jorden, og blære dig med de grønne fingre.

En køkkenhave kræver naturligvis også et område der ser godt ud. Nogle kan godt lide at køkkenhaven er løftet en tand fra det almene haveareal og derfor vil man være nødsaget til både at tænke, planlægge og eventuelt opmåle, lægge budget m.m. Overvejelserne kan strække sig fra om du ønsker en form for drivhus-design med ruder over det hele, eller at du tror på dine grønne fingre nok til at du kan nøjes med at omkranse din jordhøj med bambus og fliser.

Efter at du har fået tanker og ideer ned på tegnebrættet og målt op om det vil passe til haven, så er det tid til at lægge et budget og kigge efter potentielle gode tilbud til haven, mens du håndterer de små frø i garagen.

Udbred planerne til hele haven

Når du alligevel er i gang med at istandsætte haven til dine kommende afgrøder, så kan du spørge dig selv om du skal nøjes med det. Måske har du i budgettet et stort nok råderum til at du er yderligere fristet til at forsøge dig. Atter kan du sidde ved tegnebrættet og begynde at planlægge terrassen med et godt bord og nogle nye stole.

Du kan måske endda forestille dig den nærmeste familie sidde der i dine nye, bløde havemøbler, og se på den stolte gartner vandrer ned i sin nybyggede køkkenhave og plukke de flotteste, mest skinnende røde tomater, som skal bruge til en frisk italiensk tomat og mozzarella salat.

I vil alle til selskabet kunne sidde og beskue alt det du har brugt tid på at forberede gennem den kolde vinter, bygge op så det var klar til foråret, og det vil fungere et fantastisk samtaleemne både i forhold til processen, hvad der var sjovest og sværest; ja selv hvad du selv er mest tilfreds med. Du kan ydermere også sidde og give gode tips og tricks så din familie og vennekreds kan gro sine egne lækre grøntsager og urter til når I besøger dem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *