Få det bedste ud af efteråret

 Alle årstiderne har sine vidunderlige kendetegn. Vinteren er den kølige tid med de smukke, uberørte sneterræner, der lyser området op i de mørke aftener. Foråret er modsvaret hvor det hvide erstattes med de begyndende farver, frisker luft, og hurtigt kommer sommeren der giver os den fantastiske varme så vi kan komme ud og nyde naturen, farverne og hinanden.

Efteråret har en særlig karakteristisk over sig fordi det er her vi får alle mulige forskellige farver. Det er både grønt, gult, rødt og brunt. Vi begynder at få storme, det kan hagle, lyne, vejret er det sande eventyr med et vildt og utæmmet bæst omkring sig.

De andre sæsoner er fine at opleve, men skal man ud på et sandt friluftseventyr, så er tiden ved at være der nu.

Pakning og planlægning

Fordi efteråret består af så mange uforudsigelige naturtilstande, så er det vigtigt at man har pakket den korrekte jakke, trøje, de rette bukser, sko til både mudderpøle, glatte sten og rødder, alt sådan noget til dig selv.

Men forestiller man sig at jeres lille friluftsoplevelse er en weekend i den danske vildmark, så begynder listen hurtigt at forøge sig; for i lejren skal du både have noget at sove i, der skal være et sted at lave mad, hvad har I til at tænde op med og holde ilden tændt, også hvis regnen kommer? Find friluftsgrej her, og vurder hvor meget af det, som er relevant for jeres tur, så vil det være en god idé at I alligevel tjekker op på gode fifs og ideer til hvordan I håndterer de mange udfordringer som moder natur vil smide i jeres retning.

Den vigtigste ting I dog skal huske, er den klassiske førstehjælpskasse så I kan lappe hinanden sammen hvis et uheld kommer.

Destination og kampgejst

Det næste spørgsmål I skal stille jer selv, er hvor meget modstand I tør gå i møde, for mens Danmark består af en vidunderlig natur, fantastiske søer og vandområder, man kan tage et smut til en ø som Bornholm og opleve de flotte klippeformationer, men man kan også vælge at besøge en af vores fantastiske nabolande og se om de har hvad der skal til for at besejre en dansk friluftsentusiast.

En god ting ved at prøve sig udenlands er at den danske natur er kendt for at være meget mild i forhold til mange andre steder, så ser man sig selv som en af de her ægte, overlevelsesfolk, der har set alle afsnit af enhver tænkelig serie om at klare sig i den vilde verden og udråbt; ”det kan jeg også!” så giver det mere mening at tage ud og lege med de større drenge.

Der er også meget vidunderligt ved at lave sådan en gruppe tur for man vil være afhængig af hinanden og lære at arbejde sammen, og benytte hinandens styrker og roller i den gruppe man er en del af, hvilket giver en meget bekræftende indre-rejse samtidig med den faktiske rejse ude i det fri.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *