Få tips til at gøre din have børnevenlig

Børn elsker at være udendørs og lege i haven, og det skal man udnytte, især i disse tider hvor iPads, tv og smartphones stjæler meget af børnenes opmærksomhed. Her får du råd til at gøre din have klar til, at børnene kan bruge en masse timer på leg derude.

Tænk simpelt

Der findes mange forskellige former for have med stilarter, udtryk og sværhedsgrader. For nogle mennesker gælder det om at have en så æstetisk have som muligt, hvor busker, planter, blomster og bede skal stå knivskarpt og skal passes og plejes hver eneste uge.

Det er oftest ikke de mest børnevenlige haver, der er sådan, da de mange planter og blomster har brug for fred, næring og pleje for at vokse sig flotte og forblive flotte at se på. Når der er børn involveret, som skal have lov til at lege frit og slå sig løs i haven, hænger det ofte ikke sammen.

Når du skal tænke børnene ind i din nye have, så gælder det om at holde det meget simpelt. En græsplæne er fantastisk, idet der kan gå mange timer med leg og boldspil på græsset. I den forbindelse vil du nok også fortryde, hvis du plantede mange bede og sarte buske, hvis nu en bold skulle ramme dem.

Hvis du har meget små børn anbefaler vi du ligger et fint tæppe ud i havnen med legetøj. Derudover ligge en babyalarm derud, så du altid har kontrol over situationen.

Haven skal være et frirum

Hvis din have skal kunne rumme masser af børneleg, gælder det om at lægge alle planer om højbede, blomsterranker og drivhus. Det nytter ikke noget, hvis børnene ikke kan lave alle de ting, de kan komme i tanke om, hvis der er begrænsninger og ting, de skal passe på.

Derfor er det vigtigt at tænke på, hvordan haven kan blive så sjov og fyldt med leg som muligt, så børnene har lyst til at tilbringe mange timer derude med aktiviteter og røde kinder. På den måde kommer børnene op af sofaen og får frisk luft.

En god ide kunne være at have græsplænen som fokuspunkt, da der her er god grobund for leg og sjov. Afhængig af børnenes alder er sandkasser, gyngestativer og rutsjebaner også altid et hit. Et legehus er også oplagt, da fantasien virkelig kan få frit spil derude.

Hvad kunne børnene tænke sig?

Hvis dine børn eller de børn, som du har tænkt skal lege ude i haven, er gamle nok til at have en mening om haven, er det en god ide at spørge dem til råds. Hvis de er nået en vis alder, har de sikkert leget hos venner og har sikkert nogle favoritter.

Det kan også være, du ikke selv har børn endnu og blot ønsker, at børnene i din omgangskreds skal kunne have det sjovt ude i din have.

Det kan også være, du kæmper for at få et barn, og du derfor ikke helt kan overskue at gå i gang med haveoptimeringen endnu. Hvis det er tilfældet, kan du søge hjælp hos Dansk Fertilitetsklinik, der har hjulpet mange mennesker med at blive gravide gennem årene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *