Har du styr på havesituationen inden vinter?

Nu hvor vinteren nærmer sig, kan man tænke, at så behøver man ikke gøre noget ved haven, da den alligevel skal stå og passe sig selv hen over de kolde måneder. Der dog en masse ting, du kan gøre nu, som øger chancen for, at din have kan stå flot til den kommende forårssæson. Her får du tips til at gøre din have klar til en ny sæson med et minimum af arbejde.

Start med at rydde op

En god ting at starte med er at rydde op i din have, både foran og bagved. Selvom det er den kolde tid på året, vi gør i møde, og der ikke bliver brugt så meget tid i haven, er det alligevel rart med en have, der er ryddelig og pæn at kigge på.

Hvis du har skure, overdækkede terrasser eller brændestabler, har rodet det med at hobe sig op omkring de områder, og det er ikke særligt pænt at kigge på. Derfor kan du med fordel starte med de steder, hvor du har opbevaret en masse ragelse, som du måske kan smide helt ud eller ordne på en pænere måde.

Ofte er der meget mere plads i ens skur, end man lige troede, hvis man blot arrangerer alle tingene på en smart og ordentlig måde, frem for at kaste det hele ind, så det ligner et stort rod og fylder det hele.

Når du har fået ryddet op, kan du meget lettere overskue, hvad der så skal gøres ved din for- og baghave.

Klip dine buske og træer til

For at gøre din have klar til den næste sæson til foråret har dine busker, træer og planter brug for at blive klippet til. Mange undervurderer betydningen af at klippe gamle skud af, men det har faktisk en stor betydning.

Når træerne eller buskene bliver klippet til, har de nye og friske skud meget lettere ved at blomstre frem, og sandsynligheden for et stærkere træ eller busk er meget større, når det bliver holdt pænt og klippet til.

Derudover ser det også pænere ud, når du får klippet alle de gamle grene og skud af, da dine træer og busker står mere enkelt og overskueligt hen over vinteren.

Har du styr på ukrudtet?

Efter du har klippet dine træer og buske til, er det vigtigt at huske at få samlet alle de løse grene og blade op igen, da det ellers ser meget rodet ud.

Ukrudt er noget, som også kan gøre, at din have, stier og terrasse kan se meget rodet og sjusket ud. Det er derfor godt givet ud at luge ud i ukrudtet inden vinter.

For at det bliver en lettere og mindre krævende proces, kan du bruge en gasbrænder til at brænde ukrudtet væk, og på den måde behøver det slet ikke at tage mere end et par timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *