Byg og forny dit hus om vinteren

Når man er husejer, har man ofte lidt flere projekter i hjemmet end andre. Frostgrader og dårligt vejr kan dog nemt sætte en stopper for projekter udenfor. Men faktisk er vinteren ikke den værste periode at istandsætte dit hus – og endda ofte til billigere pris.

Læs her hvilke projekter du bør få hjælp til af håndværkere i vintertiden.

Skift dit tag til vinter

Det kan være du tænker at udskiftning af dit tag i vinterperioden er en dårlig idé, fordi det holder på varmen. Men du kan tro om igen!

Der kan sagtens betale sig at skifte tag om vinteren, specielt hvis du kun skifter tagbeklædiningen. Så længe du ikke rører isoleringen nedenunder, kan du, uden at bekymre dig om kolde fødder og høj varmeregning, let skifte dine teglsten ud med nye.

Du skal bare sørge for at din entreprenør forpligter sig til at medbringe overdækningerne til taget, når det bliver fyraften eller hvis det er dårligt vejr. Så sikrer du at løse tagsten ikke kommer på afveje i blæsevejr, og at du ikke selv skal tage dig af overdækningen.

Tid til vinterbyg

Det er ikke nødvendigvis bedre at bygge i sommerperioden, da vinterbyggeri faktisk kan være bedre end hvis man bygger om sommeren.

En rapport fra Statens Byggeinstitut i 2007 beskriver, hvordan husejere får flere kvadratmeter for pengene hvis de bygger om vinteren. Det hænger specielt sammen med at håndværkerne koncentrerer sig mere om deres arbejde i de mindre travle perioder.

Det betyder nemlig at din håndværker har tid og overskud til at lave pænere fuger til vinduerne og vente på at betonen størkner, end hvis de har travlt med at komme hen til det næste sted. Derfor kan man undgå skader i ens byggeri, som kan hænde på grund af travlhed.

Hvis sneen falder, mens der bygges, skal du have en klar aftale med din håndværker om, hvem der har ansvar for udgifterne til snerydning. Ofte tager håndværkerne selv fat men hvis vær sikker på om kontrakten siger at du står for betaling af håndværkernes snerydning eller om håndværkerfirmaet selv tager sig af disse udgifter.

Ordn dit køkken og bad

Den kommende juletid betyder at man bruger mere tid i køkkenet på madlavning, opvask og under fester. Det kan være voldsomt irriterende, hvis komfuret, ovnen eller køleskabet ikke virker ordentligt og så kan du overveje om du skal opgradere.

Sidder du i sådan en situation, bør du undersøge markedet efter nye hvidevare til køkkenet på Black Friday hvor du kan finde mange gode tilbud. Således kan du spare penge på både varerne og på hjælp til installation.

Det samme gælder, hvis du gerne vil have lavet et lækkert badeværelse. Vinteren er et godt tidspunkt at renovere badeværelset, hvad enten der er tale om mindre projekter som håndvask og ny bruser, eller du vil have alt ændret, så dit badeværelse er lækkert og varmt at opholde sig i.

Er økonomien ikke med dig?

Som husejer er det vigtigt at vedligeholde standen og værdien af huset og det kan sagtens lade sig gøre om vinteren uden at forhindre gode julegaver til familien.

Du kan enten tage et boliglån i banken eller undersøge mulighederne for et pantebrevslån, der er et lån som ikke er taget med banken som din kreditor.

Du kan finde det bedste pantebrev ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *