Dette varmeapparat egner sig til at blive brugt som totalløsning i forhold til at varme et helårshus op. Den udnytter varme fra luften udenfor og omdanner denne til varme. Der er flere fordele at hente ved dette energieffektive varmeapparat, som både handler om besparelse af miljøressourcer og ikke mindst økonomiske besparelser på varmeregningen.
Sådan fungerer luft-til-vand varmepumpen
Varmepumpen består af to 2 dele, hvoraf den ene befinder sig udenfor og skal placeres på ydersiden af husmuren. Den anden del er en indvendig del.
Pumpen fungerer således, at den udvendige del er et ventilator kølelement, som udnytter varme fra luften til at danne energi, som i den indvendige del transformeres til varme.
Energien er kølemidlet, som er blevet koldt og dermed klar til komprimering. Kølemidlet bliver ledt igennem pumpen, hvor det bliver kompresset og sat under tryk, så det skaber varme.
Luft-til-vand pumpen har en indendørs tank til vandet. I akkumuleringsboksen ledes det opvarmede vand á 2 veje. Den ene fører vandet hen til bade og/eller vandhaner, den anden fører vandet hen til radiatorer og eventuel gulvvarme. Vandet fra hhv. radiatorerne samt gulvvarmen føres tilbage til boksen og bliver genbrugt.
Der sidder en masse små rør i varmeveksleren, som indeholder kølemiddel.
Pumpen er afhængig af strøm for at fungere. Dog producerer den væsentligt mere strøm, end den forbruger.
Den mest optimale effekt af denne varmepumpe findes i huse, som er velisolerede. Her er det muligt alene at anvende dette varmeapparat, som kilde til at varme hele huset op.
Derfor betragtes luft-til-vand varmepumpen som en totalløsning for et almindeligt familiehus.
Fordelene ved en luft-til-vand varmepumpe
Der findes forskellige modeller på markedet af varmepumper, som kan tilgodese forskellige behov og ønsker. Det vigtigste at være opmærksom på er, at varmtvandsbeholderen (det vil side den indvendige del) kan tage en del plads afhængig af, hvilken model der vælges. Beholderne vil ofte være mellem 0,5 – 2 meter i højden, som kan bruges som nøgletal til at udmåle, hvor den kan placeres i din bolig.
Pumpen er et populært valg, da den både kan give mulighed for at opvarme boligen samt blive anvendt som kilde til at få varmt vand i håndvasken og bruseren. Og den er funktionsdygtig til at blive anvendt hele året.
Står du overfor at skulle udskifte dit gas- eller oliefyr, kan denne totalløsning være et oplagt alternativ, som tilmed kan spare dig penge, som vil give sig udslag på en billigere elregning.
Placeringen af pumpens indvendige del finder typisk sted i enten entré eller kælder.
Herunder kan du se en række af de fordelene ved en luft-til-vand varmepumpe:
- Kan opvarme en almindelig bolig og dække varmebehov for en familie
- De nyeste modeller har et stærkt, teknisk design, som gør dem i stand til at fungere optimalt i minusgrader
- Pumpen producerer cirka 3 gange så meget energi, som den forbruger
- Oplagt totalløsning i velisolerede boliger og kan anvendes hele året rundt
- Økonomisk attraktiv som følge af de lave driftsomkostninger
- Pumpen udnytter det vand, som føres til hhv. radiatorerne samt gulvvarmen
- Miljøvenlig måde at opvarme boligen på