Hyr en fagmand til at rense tagrenderne

Det er ikke praktiske opgaver du mangler som husejer. Der er konstant en lind strøm af opgaver både ude og inde – og det holder aldrig op. Nogle opgaver er mere interessante end andre – nogle er de rene never ending Sisyfos-opgaver… en af disse er at rense tagrender.

At rense tagrender

Tagrender er i sagens natur typisk placeret ubekvemt i forhold til at kunne komme til at rense dem. Især hvis dit hus er ret højt, så kan det være noget af en akrobatisk øvelse at få dem renset. Og det skal jo gøres. Ovenikøbet går der ikke længe, inden du skal ud at optræde på slap line igen.

For der bliver jo ved med at blæse visne blade, gran- og fyrrenåle, snulder fra tagsætningen og almindeligt skidt og snavs ned i lige netop dine tagrender. Særlig lækker er den cocktail, du skal grave op fra tagrenden heller ikke. Det er noget værre nams.
Det kan godt blive temmelig træls i længden at skulle op at rense dem igen og igen med tagrenderens.

Hvor nødvendigt er det at rense tagrender?

Det er nok mere nødvendigt, end de fleste regner med. Der kan faktisk opstå temmelig alvorlige skader på selve huset, hvis det ikke bliver gjort regelmæssigt. Tagrenderne har jo den vigtige funktion, at de skal føre regnvandet væk fra huset og ned i de kloakrør, som tagrenderne er koblet på – eller ud i en faskine eller lignende.

Hvis tagrenden er tilstoppet, kan vandet ikke rende videre ned igennem nedløbsrøret. Så finder det andre veje. Hvis det render ud over kanten af tagrenden, vil det ende langs med husets sokkel, som kan tage skade af det megen vand. På sigt kan det finde vej ind i huset, hvilket aldrig er godt.

Husk også at tjekke nedløbsrøret

Hvis nedløbsrøret er stoppet til, skal det renses, så der igen er fri passage for vandet. Hvis der står vand i nedløbsrøret og dermed også i tagrenden, så er det skidt. Især hvis det bliver frost, for så vil der opstå frostsprængninger, hvilket ødelægger både tagrende og nedløbsrør. Det koster en udskiftning.

Få fagfolk til at klare den opgave

Mener du, at du kunne bruge din tid væsentlig bedre end på at rense tagrender og nedløbsrør i et væk, så er der heldigvis råd for det. Du kan nemlig vælge at hyre en fagmand til at få det klaret.

Han ved præcis, hvornår han skal rykke ud. Han har også det rette udstyr og den rette teknik til at få det gjort på den helt rigtige måde.
Det bedste ved sådan et arrangement er, at du så slet ikke behøver at tænke på at få det gjort – og, at du ikke skal kravle op og ned på stigen gang på gang på gang.
Det er noget af det bedste, du kan gøre for dig selv og for dit hus at få lavet en fast aftale med et professionelt firma, der kommer og renser tagrenderne og evt. tjekker nedløbsrørene. Det bliver du glad for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *