Sådan holder du din hund i haven

Der er mange hundeejere, som vælger at lufte deres hunde ude i haven, så de slipper for gåturen om morgenen eller aftenen. Det hænder dog, at hunden løber ind til naboen eller strejfer rundt i området, som godt kan give anledning til nogle kedelige konflikter. Her kan du læse, hvordan du indhegner din have, så hund ikke løber hjemmefra.

Konsekvenser ved en løs hund

Før du kan læse om, hvordan du indhegner haven på bedst muligt vis, så skal du vide, hvorfor det er en god ide at indhegne din have. Der findes mange hundeejere som ikke er klar over konsekvenserne ved en løs hund.

Som hundeejer har du pligt til at holde din hund på din egen grund. Hvis ikke du kan det, så kan du risikere at få store bøder. En bøde på en uledsaget hund udstedes til 2.000 kr. Hvis skulle løbe løs og bide en anden hund eller person, så koster det en bøde på 4.000 kr. Din hund vil også blive aflivet, hvis du overfalder en anden hund eller person.

Materialeudvalg

Hvis du tænker, at din have er godt nok indhegnet med din hæk, så tager du fejl. Din hund vil hurtigt finde et smuthul, hvor den kan komme ind til naboen. Du skal derfor vælge nogle bedre og stærkere materialer i form af et hegn eller plankeværk.

Et hegn er dog et bedre alternativ end et plankeværk. Plankeværkets stolper og beklædning, der er i kontakt med jorden, har nemlig en forvrænget levetid. Det vil sige, at det begynder at rådne i løbet af 10-20 år.

Dit hegn skal sikres i bunden og højden

Når du har valgt et hegn eller plankeværk, så skal du først sikre at bunden af hegnet er gravet ca. 30 cm ned. Hvis ikke du har placeret hegnet dybt nok, så vil din hund kunne grave sig uden nogle problemer.

Dernæst skal du også sikre hegnets højde, da de firbenede venner kan hoppe højt. Et hegn på en halv meter er derfor ikke brugbart. Hegnets højde afhænger af din hund, så derfor bør du undersøge, hvor højt netop din hunderace er i stand til at hoppe.

Kald din hund til dig med godbidder

Din hund er oftest ikke længere væk end en lækker godbid. Derfor bør du gøre det til en rutine at kalde hunden til dig med en godbid hver eneste gang, at du kalder din hund ind fra haven af.

Sørg derfor for at have nogle lækre og indbydende godbidder ligger derhjemme, som din hund ikke bliver træt af i længden. Hvis du står og mangler nogle nye godbidder til din hund, så kan du helt sikkert finde nogle velsmagende hos Gilpa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *