Lav burger på grillen

Den danske sommer har indtil videre vist sig fra sin gode side. Vi er blevet beriget med et hav af varme sommerdage og lyse sommeraftener, og vi har udsigt til mange flere, hvilket mange grillglade danskere kan få glæde af.

Burger på grillen

Mange danskere associerer grillaften med grillpølser, men man kan sagtens udvide og også lave for eksempel burger på grillen. Det er mest populært at bruge hakket oksekød til bøfferne i en burger. Når man steger bøfferne på grillen, bør man være opmærksom på, at man bør vælge bøffer med en høj fedtprocent. Det bør man, da bøfferne ellers vil blive tørre på grillen, hvilket ikke vil være lækkert i en ellers frisk burger. Man kan lave burgere på mange forskellige måder, og vi bringer herunder nogle forskellige eksempler på populære burgere.

Burgerbollen

Til de forskellige burgere i eksemplerne herunder, kan man lave forskellige versioner af den klassiske burgerbolle. Det kan være du tænker, hvad burgerbollen har med grillen at gøre, men også denne kan tilberedes på grillen. Dog skal man være meget opmærksom på temperaturen, og med fordel bage dem på en bage- eller pizzasten. Ydermere kan det være en god idé at sætte en foliebakke med vand på grillristen. På denne måde sørger man for at bollerne ikke bliver tørre, da der tilføres ekstra fugt.
Burgerbollen kan laves med forskellige tvist, for at tilpasse til temaet med bøffen. Derfor kan man tilsætte burgerbollen kardemomme eller chili for en anderledes smag, og eventuelt drysse dem med solsikkefrø, revet ost – eller lige hvad der falder i din personlige smag.

Bacondrøm

Har man – som mange andre danskere – en kæmpe kærlighed til bacon, kan man med fordel tilføje dette i sin burger. Det kan både grilles for sig og lægges i burgeren, når man ’samler’ den til sidst – men man kan også svøbe selve bøffen i bacon, for en optimal bacondrøm-burger.
Når burgeren skal samles, kan man tilføje sennep og løg, og så har man en lækker, smagfuld burger.

En bid af Mexico

Er man til det mexicanske, kan man med fordel føre burgersmagen i denne retning. Mexico er kendt for sine spicy retter, hvilket man sagtens kan lege med, når det kommer til en burger. Det kan man blandt andet gøre ved at tilsætte chili til både burgerbollen, men også til farsen. I stedet for sennep i den ovenstående burger, kan man smøre burgerbollerne med guacamole i ægte mexicansk stemning. Ydermere kan man tilføre burgeren salatblade, tomat, jalapeños og cheddarost, for en optimal mexicansk burger.

Andre forslag til specielle burgere

Man kan nemt lave burgeren i lige den smag, man ønsker. Er man for eksempel til det græske, så er der intet der skriger Grækenland så meget som fetaost. Derfor kan man med fordel tilføje fetaost og koriander til farsen, og smøre bollen med tzatziki.
Er man typen, der deler vandende med sin kærlig til Hawaii-pizzaen med ananas, kan man også sagtens tilføre grillede ananasskiver til sin burger, for at ramme netop denne smagsoplevelse.

Denne varme sommer bringer mange lyseaftener ideelle til at grille, hvorfor vi har bragt eksempler på burgere i forskellige smagsvarianter. Desværre har den varme sommer bragt afbrændingsforbud med sig i bestemte områder, hvilket man selvfølgelig skal være opmærksom på, før man kaster sig ud i et grilleventyr. Bor man i et område, der er ramt af afbrændingsforbud, men stadig har lyst til burger, kan man blot bestille en i stedet. Dermed kan man stadig nyde den i baghaven, dog uden selv at stå for tilberedningen – se mere her.
Nyd sommeren med en burger i hånden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.