Gør huset salgsklar

Når du har besluttet dig for at sælge huset, kan det næsten ikke gå for hurtigt, så vi har samlet nogle gode råd der kan hjælpe dig med at komme af med huset lidt hurtigere end ellers. Vi kender selvfølgelig alle de uskrevne regler om at få gjort rent og få ryddet op så der er pænt, rent og lækkert når potentielle købere ligger et smut forbi til en fremvisning.

Hvordan opleves dit hjem?

Det er vigtigt at kigge på hvordan dit hjem opleves af andre, vi ligger ikke selv helt mærke til indretningen. Det kan derfor være en god idé at få en ven, nabo eller familiemedlem til at gå huset i gennem og pointere hvor du har lidt rodet indretning, hvor lyset ikke er godt eller andre ting der kan være. Det vil hjælpe dig med at få øje på hvilke rum der skal have en kærlig hånd, det kan være at der virker meget proppet og det kan hjælpe at fjerne nipsting og møbler så der kommer mere luft i rummet.

Hvis du gerne vil appellere til så mange forskellige typer af familier både par med og uden børn, kan det være en idé at indrette huset så neutralt som muligt. Få evt. opbevaret mange nipsting og mindre møbler andetsteds så der kan ses muligheder i husets rum, men stadig er en enkelt indretning. Det vil hjælpe til at den potentielle køber kan danne sine egne idéer og tanker til hvordan de selv vil indrette huset. Hvis stuen er fyldt med møbler, billeder og andet kan det være svært for en køber at se potentialet i rummet, så være kritisk for din egen indretning når der skal sælges.

Forbedrer huset

Når det kommer til forbedringer på huset, kan det være svært at sige om det entydigt vil forbedre dine chancer for salg eller hæve prisen på huset. Det er til gengæld rigtig nemt at tage et kig på tilstandsrapporten af huset, hvis der er mange K2’ere, bedre kendt som alvorlige skader eller nogle K3’ere, en kritisk skade, bør der tages et kig på at få disse udbedringer. De behøver ikke nødvendigvis at være specielt dyre at udbedre, og hvis i kan korte listen ned, vil det helt klart virke mindre skræmmende for en potentiel køber.

Energirapporten er også et fantastisk sted at starte, der vil ofte være mindre udbedringer du kan foretage dig, da flere kan være billige løsninger der får huset til at fremstå langt bedre.

Vælg den rigtige mægler

Uanset om du leder efter en ejendomsmægler i Odense eller København, er det en god idé at tjekke den potentielle ejendomsmægler ud inden valget er taget, da han kommer til at repræsenterer dig gennem hele salgsprocessen. Du kan starte med at tjekke klagenævnet for ejendomsformidling og Disciplinærnævnet for ejendomsmæglere, som er uvildige og uafhængige klageinstansers så du kan se om der har været nogle tidligere sager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *