Få friske grøntsager med en køkkenhave

Der er ikke noget som hjemmedyrkede grøntsager der kan danne bund for fantastisk mad eller spises som snacks. Du kan dyrke mange forskellige grøntsager i din have, som du kan bruge i dit køkken. I denne artikel kommer vi mere ind på hvordan du laver en god køkkenhave.

 

Start med en lille køkkenhave

Hvis du er nybegynder inden for køkkenhave, er det en god idé at starte småt og begynde med en lille køkkenhave.

Det er bedst at få succes med en lille køkkenhave til at starte med end at begynde et uoverskueligt projekt, der bliver svært at passe, hvis du er ny i haven.

Når du efterhånden får mere erfaring, kan du begynde at udvide haven, men til at start med gælder det om at have lidt men godt.

Det er derfor også bedst at vælge nogle få grøntsager til at starte med, som du kan bruge energi på og lære hvordan de bedst gror.

 

Planlæg køkkenhaven tidligt

Når du skal i gang med en køkkenhave er planlægningen vigtigt. Her skal du overveje hvilke planer der skal plantes hvornår samt hvilke måneder de forventes at være færdig, så jorden eventuelt kan bruges til nye sorter.

Det er meget forskelligt hvornår hvilke planter skal plantes og der findes også forskellige sorter inden for fx gulerødder. Så du kan plante flere slags og have gulerødder både tidligt og sent på sommeren.

Gulerødder er et god sort at starte med. Ud over gulerødder er radiser, spinat, løg og pluksalat gode grøntsager at give sig i kast med som nybegynder.

Når du køber frø til planterne, kan du oftest se på pakken, hvornår de skal plantes for at kunne gro og udvikle sig.

 

Hold øje med ukrudt og snegle

I køkkenhave har du to fjender som du skal holde godt øje med. Det er ukrudt og snegle.

Det er vigtigt at holde øje med både ukrudt og snegle og begynde nedkæmpningen tidligt, så det ikke overtager din køkkenhaven.

Ukrudt skal fjernes imens det er småt, så det ikke når at få alt for godt fat i din have. Fjern derfor også ukrudt, selvom du ikke har plantet noget i køkkenhaven endnu.

Sneglene kan være svære at opdage, før de har spist salaten eller andre planter. For at være på den sikre side kan du eventuel lægge sneglegift ud i starten, så du er på forkant med nedkæmpelsen.

 

Nyd dine friske grøntsager

Når du har fået styr på køkkenhaven og dine grøntsager har groet er det tid til at nyde dine friske grøntsager.

Friske grøntsager fra haven smager bare bedre, når de er friskplukket.

Det kan også ses inden for de nyeste trends i restaurantbranchen, hvor restauranter der fokuserer på gode råvarer vinder frem i popularitet.

Hvis du gerne vil ud og spise på en af de restauranter, kan du med fordel benytte earlybird.dk, hvor du kan bestille bord og få 1/3 del skåret af prisen, så du kan få et godt måltid uden det stjæler dit madbudget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *