Flotte springvand i haven giver det sidste

Der findes mange måder, hvorpå man kan gøre ens have eventyrlig og samtidig give den der følelse af ro, frirum og blomstrende lykke. Mange vælger at bruge vand i haven på måder, der skaber små områder med forskellige indtryk.

Ved at bruge springvand i forskellige størrelser og former, kan man give den bagerste, og til tider oftest lidt uhyggelige, krog af haven et udtryk af lykke, ro og zen. Dette kan gøres ved blot at plante nogle forskellige bredbladede planter eller bambus og skabe et lille springvand eller en havedam, hvori der kan flyde kunstige eller rigtige åkander.

Det er forskelligt, hvordan man ønsker at bruge vand i haven, dog har man rigeligt med muligheder, der alle kan passe til ens personlighed og indretningsmæssige stil. Ved at bruge vand i haven, kan man føre sin indendørs stil med ud i haven og brede hygge.

Smart og nyt design skaber ro og lyden af klukkende vand i din have

Før i tiden var det meget normalt, at man havde en lille havedam eller et større springvand i havens afkroge. Dette gav muligheden for at gå en tur på sin egen matrikel og stadig mærke, hvordan roen bredte sig i kroppen ved lyden af de rindende og klukkende vand.

I dag er designet dog taget til et sted, hvor man sagtens kan kombinere en innovativ og tidsrigtig designstil med et udendørs indtryk, der matcher og fører den røde tråd videre ud af havedøren. De nyeste design af springvand er som oftest kugleformede, eller har en rektangulær og lav form, der falder perfekt ind i de nye indretningsstile.

Både børn, unge, voksne og ældre drages mod vandkilder af forskellig art, det er ikke til at sige hvorfor man føler en indvendig ro af at kigge på et lille springvand, der stimulerer både syns- og høresansen. Dog kan man aldrig gå galt i byen, hvis man vælger at købe et eller flere springvand og på den måde skabe liv og ro i ens have. Nogle husejere planlægger deres haver på en sådan måde, at der skabes plads til at få vand i haven.

Vand i haven er ikke kun til din egen glæde – det skaber liv

Det er alment kendt, at det ikke kun glæder os som mennesker, når der er vand i de danske haver. Også dyrene nyder godt af de mange små springvand og bassiner, der dukker op i de mange haver – både i storbyerne, i forstæderne og på landet.

Dyr såsom fugle, pindsvin, markmus og rådyr kan få glæde af at du skaber liv i haven ved at give dem en mulighed for en lille livsvigtig forfriskning. Det er derfor også en fordel at placere sine springvand i haven således at de i nogle tilfælde kan ses fra husets vinduer.

Det er en stor mulighed for undervisning og oplysning af ens børn, hvis de fra f.eks. køkkenvinduet kan se, hvilke fugle der dagligt benytter ens springvand, eller endda holde øje med små pindsvin, der udover springvandet også har godt af lidt kattemad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *