Hvordan opvarmer vi vores bolig uden at skabe opvarmning af vores planet?

Vi vil gerne kunne have den ene og være den anden foruden, ikke sandt? Men for at det kan være muligt, er vi nød til at vælge de rigtige løsninger. Oliefyret vinder ikke, og det gør varme der stammer fra kulkraftværkerne heller ikke. Vi har behov for at plante træer og ikke fælde dem, så vi kan have brænde. Hvilke løsninger er der at finde? Og hvilke er de økonomiske?

 

Den økonomiske fordel i at anskaffe sig en varmepumpe

Varmepumper er en engangsinvestering, og hvis man vælger en i god kvalitet, vil den også være energieffektiv. Den kan derfor hjælpe til at spare en del penge, på varmeregningen. De kan samtidig give et behagelig indeklima. En årlig pengebesparelse er naturligvis tiltalende, men er der ikke også ulemper?

Hvis man vælger Toshiba varmepumper, som er testet af Teknologisk Institut, er man sikret, at fordelene vejer højest. Deres effektivitet, ydelse og funktionsdygtighed i kulde vil være i top. Derudover er det vigtigt, at støjniveauet er minimalt. Det er også vigtigt at blive vejledt til at placere apparatet, hvor den ikke giver træk fra luftstrømmen, der ellers kan være til stor gene.

Hvad det koster at købe en varmepumpe kontra hvor stor en besparelse de giver, afhænger også af hvilket type, man anskaffer sig. Jordvarme er dyr i anskaffelse, og giver omtrent lige store besparelser. Luft til vand og luft til luft vil begge give besparelser, der er højere end prisen på anskaffelsen.

Der er masser af vejledning og hjælp at hente, til vælge den rigtige varmepumpe til den specifikke bolig og husstand, og deres ønsker og behov.  Alle boliger kan få glæde af varmepumper, men især til sommerhuse og andre fritidsboliger er de en god ide.

 

Den klimarigtige løsning med Toshiba varmepumper

Varmepumper vil også være en mere klimavenlig løsning, hvis varmen i dit hus i øjeblikket kommer fra olie og gas. Vi står midt i en klimakrise, og menneskets afbrænding af fossile brændsler, bærer en stor del af ansvaret, for den globale opvarmning.

Det eneste forsvarlige, og det eneste ansvarlige, man som privatperson kan gøre, af at tænke miljøet og forbruget af ressourcer ind i alle sine valg. Hvad man spiser, køber, spilder, hvordan man transporterer sig og hvordan man opvarmer sit hus, det hele spiller en rolle og er vigtigt. Opvarmning af huse er en stor klimabelastning. Særligt i Norden, hvor der oftest er brug for opvarmning i huse året rundt, og især i vinterhalvåret, hvor temperaturerne går i minus.

Der er mange måder, hvorpå man kan opvarme sit hus på. De har alle forskellig ressourceforbrug og miljøbelastning. De har alle forskellige fordele og ulemper.

Toshiba varmepumper vil være en god løsning til dig, der vil skifte væk fra olie og gas. Men for at løsningen bliver klimavenlig, er det så essentielt, at strømmen, som pumpen bruger, kommer fra bæredygtige kilder. Det kunne være vedvarende energikilder som vind eller sol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *