Er dit tag stærkt nok til at overleve vintermånederne?

Det er en selvfølge, at når kalenderen er nået til november, december, januar og februar, så falder temperaturerne drastisk for det meste, og vejret bliver mere barskt, blæsende og med regn, slud og sne. Disse barske vejrforhold kan sætte sine spor på din bolig, og især taget er udsat, når det bliver frostvejr, og blæsten kan hive i tagpladerne. Har du sikret dig, at dit tag er i god nok stand til at klare vinteren? Hvis du er i tvivl, så læs med her.

Hvornår er dit tag fra?

En hovedregel er, at jo ældre dit tag er, jo større er risikoen for, at dets stand er dårlig, og det har svært ved at overleve en vinter med lave temperaturer og barske vejrforhold. Du har nok en ide om, hvor gammelt dit tag er, og hvor slidt det er.

Det kan være, hvis du er heldig, at dit tag faktisk er i god stand, selvom det er gammelt, hvis tagstenene er af høj kvalitet, og de er blevet lagt helt korrekt, og ingen er faldet af eller gået i stykker gennem tiden.

Måske er du slet ikke klar over, hvor gammelt dit tag er, hvis du er flyttet ind i dit hus, efter det nuværende tag er blevet lagt og måske har glemt at spørge den tidligere ejer eller få det at vide i forbindelse med købet af boligen. Hvis det er tilfældet, så skynd dig at finde ud af det.

Få en kyndig til at se på det

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt dit tag kan holde til endnu en vinter, så kan du kontakte en, der har styr på det og har set mange tage gennem tiden. På den måde får du et overblik over standen på taget.

Det kan være, du får et helt klart svar. Måske er det så gammelt, at det under alle omstændigheder skal skiftes for at undgå store skader på boligen, men det kan også være, at svaret bliver mere blandet.

Ofte er der mange ting, der spiller ind på et tags levetid, og det kan være svært at sige præcis, hvor mange år det har igen.

Løb ingen risiko

Hvis du får et svag, du har svært ved at forholde dig til, er den klare anbefaling at få gjort noget ved taget, inden det for alvor bliver slemt, og det for alvor kan blive en dyr fornøjelse.

Måske kan du, hvis du handler hurtigt, nøjes med kun at skifte tagsten eller belægning, men det kan også være, at det giver mest mening i din situation at skifte hele taget en gang for alle.

Så kan du med ro i sjælen slappe af over vinteren og hygge et tæppe i sofaen uden at skulle være bekymret for flyvske tagsten. Læs mere her, om hvilken tagstensplade du skal have på dit nye tag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *