Lav en køkkenhave og få gavn af friske råvarer i din madlavning

Der findes intet bedre end at lave mad med friske råvarer. Endnu bedre er det, hvis du kan finde dem i din egen baghave, og hvis du selv har plantet og høstet dem.

Du sparer penge, og så giver det bare en helt anden tilfredsstillelse, når du selv har lagt kræfter i ikke blot at lave maden, men også at vokse de råvarer, som du har brugt i madlavningen.

Overvejer du at starte din første køkkenhave, får du her nogle tips til hvordan du succesfuldt kan opnå din første høst.

Begynd småt

Er det første gang, du planter, er det en god idé at starte i det små. Start derfor med at plante ting, der er lette at passe, eksempelvis urter, og arbejd opad.

Det er nemlig meget bedre at opnå succes med noget end slet ikke at få nogle høst, idet det blev for svært eller uoverskueligt at passe, og du derfor mistede motivationen.

Samtidig er det også en fordel at få noget erfaring med de lidt nemmere ting, og når du har forstået essensen i plantning, bliver det dermed lettere at plante grøntsager og lignende.

Vent til foråret

Det er yderst fordelagtigt for resultaterne af din køkkenhave, hvis du venter med at plante, til jorden er varmere, idet jordens temperatur har stor betydning for dine grøntsagers udvikling.

Det er forskelligt, hvad temperatur grøntsagerne har behov for, for at vokse, men uanset hvad, har de stor gavn af ikke at blive plantet før omkring marts måned.

Lav en struktur, når du sår

Så dine frø i rækker, så du har mulighed for at skelne mellem de forskellige grøntsager, urter og lignende, som du planter.

Et godt råd er at sætte en pind for begge ender af hver række, og sætte snor på fra den ene ende til den anden.

På denne måde gør du det nemmere for dig selv at kende forskel på de forskellige ting, som du har plantet.

Herudover er det en god idé at så med et forholdsvist stort mellemrum, så grøntsagerne og urterne har plads til at udvikle rødder. Bliver de plantet for tæt, kan det resultere i et mindre optimalt resultat.

 

Ovenfor er altså nogle gode tips til, hvordan du kan starte din egen køkkenhave. Har du brug for flere tips, så læs vores artikel om hvordan du kan komme godt i gang med at plante.

Plantning er både sjovt, billigere i forhold til indkøb, du er sikret friske råvarer, det er nemmere at tage i baghaven end at tage på indkøb, og så kan du helt selv vælge hvilke ting du vil plante, alt efter behov og ønsker.

Så kom i gang, og sikr at du indtager flere friske og sunde varer, idet det bare er lettere, lige at tage i baghaven og snuppe nogle lækre tomater, og samtidig også giver en helt anden motivation til at spise sundere, idet du helt selv har plantet og høstet dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *