Sådan laver du din baghave om til en oase

De fleste mennesker drømmer sig i kolde tider væk til mere eksotiske områder, hvor man kan sidde og slappe af i oase- lignende tilstande på en strand eller i have ved en svømmepøl.  Man behøver dog ikke tage udenlands for at få oase lignende tilstande.  Det danske klima indbyder ikke just til palmer, men det er faktisk muligt at lave sin egen oase. Her kommer nogle tips til, hvordan du omdanner din baghave til et sted, som du bare ikke har lyst til at forlade.  

 

Praktiske foranstaltninger

Inden man går i gang med den store transformation af ens have, så er det relevant at få styr på det helt basale først.  Havelivet er ekstra sjovt om sommeren, hvorfor man gerne skal begynde inden sæsonen går i gang. Inden man køber alverdens genstande til at pynte sin have med, så er det relevant at orientere sig omkring, hvordan sollyset falder. Det vil være en skam, hvis man har installeret sine møbler, for bagefter, at finde ud af,  hvis man havde stillet sofaen lidt anderledes, så vil have fået en 30 times mere aftensol. Derudover, så er der flere processer der skal igangsættes når man skal lave en oase.  Skal der graves ud nogle bestemte steder og hvordan hænger det sammen med i forhold til, ledninger osv. Der går under jorden.  Før det føles som en rigtig oase, så skal den helst være helt fri for ukrudt, ligesom fliserne gerne må være skinnende rene, så man ikke får snavs på fødderne, hvorfor det kan være nødvendigt med fliserens, hvilket man kan finde her.

Anvend de rigtige møbler

Mange tror fejlagtigt, at kræver alverdens dyre møbler at lave den ultimative oase, men det er langt fra tilfældet. Ved brug af simple tricks, så kan sagtens lave den lækreste oase af billigt materiale. Eksempelvis vil det være en god idé, at gå ned til den lokale tømmerhandel og hører dem, om de er indehavere af nogle gamle træpaller som de ikke skal bruge. Disse kan sagtens ved hjælp af lidt maling og nogle gode bløde hynder omdannes til de ultimative slap af møbler.  I samme stil, hvis man ikke gider, at bruge penge på de dyreste lerkrukker, så kan man med simple midler lave sit eget bed.  Her skal der ikke mere end en gammel æblekasse fra supermarked eller en gammeldags mælkespand til, før man har den fineste opbevaring til sine planter.  I samme stil kan et lille bildæk give et rustik udtryk til din lille oase, det er kun fantasien der sætter grænser.

 

Find planterne

Prikken over i´et når det handler om at lave den ultimative oase er ved at bruge de rigtige planter, som gerne skal give den ultimative følelse af afslapning.  Hvis det skal holdes i det eksotiske hjørne, så er det en god idé at investere i kaktus, citrustræer eller lignende. Mange eksotiske planter kan sagtens stå udenfor i Danmark i sommerperioden.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *